26 apr 2012

Verslag WAOD Heusden: wind en hellingen maken er een zware wedstrijd van…

0 Reacties

In het voorjaar reizen de kermisattracties van stad tot stad.  In april houden ze halt in Heusden, een deelgemeente van Destelbergen nabij Gent.  Op het uitgebreide kermisprogramma stonden een aantal WAOD wielerwedstrijden geprogrammeerd op zondag 22 april 2012.  Voor de Gentse renner een echte thuiswedstrijd en natuurlijk voor ons team de ideale gelegenheid om veel supporters op te trommelen.  Ons team vaardigde met Gerrit en Franky slechts twee renners uit door diverse omstandigheden.

De zon was van de partij en afgezien van enkele wolkenvelden bleef het droog tijdens de wedstrijd.  Deze wedstrijd bestond uit 60 kilometer (minder dan we ondertussen gewend zijn).  Wat het parcours van 5 kilometer doorheen Heusden typeert zijn de twee viaducten die over de ring rond Gent gebouwd zijn.  Tijdens de 12 ronden moeten deze viaducten overwonnen worden.  Een niet te onderschatten met onderweg 24 nijdige klimmetjes op de grote plateau.

Omstreeks 16.30 uur werd het convooi in gang gezet onder politiebegeleiding.  37 A-renners en slechts 12 B-renners namen gezamenlijk de start.  Het tempo zat er direct in en aanvallen bleven niet uit.  In de tweede ronde kwam een aanval op gang.  7 renners hadden een kleine voorsprong op een jagend peloton.  Een ronde later kwam er reactie vanuit het peloton en dat brak in verschillende stukken.  Onze twee NGMT’ers lieten zich verrassen en zaten in het laatste peloton.  Ongeveer half wedstrijd viel alles in zijn plooi en werd het iets overzichtelijker voor de ruime publieke belangstelling.  De 7 leiders hadden een kleine voorsprong op een achtervolgend groepje van 12 renners.  Het peloton volgde op een kleine minuut.  Op twee ronden van het einde werd de aansluiting gemaakt en kregen we 18 leiders (15 A-renners en 3 B-renners).  De witte rugnummers (A) en gele rugnummers (B) waren makkelijk te onderscheiden van elkaar.  Niemand was sterk genoeg om het verschil te maken en een sprint moest een oordeel vellen over de twee winnaars.  Gianni Cooman (A-reeks) uit Oordegem won de sprint met ruime voorsprong voor Kristof Gryson.  Andy Van Loon kon zich tussen de andere renners als eerste B-renner plaatsen.  Een mooie overwinning voor de sympathieke man uit het Nederlandse Hoogerheide.  Gerrit en Franky eindigden respectievelijk 30 ste en 6 de in hun reeks.

Mis niks van de wedstrijdhoogtepunten door middel van volgend filmpje.

AB-categorie:

Uitslag:

Categorie A (37 dln):

1. Gianni Cooman 2. Kristof Gryson 3. Davy Versichel 4. Mario Van Den Broecke 5. Niels Vaes 6. Jonas De Vlieger 7. Stijn Van der Jeught 8. Kristof De Baets 9. Nico Verwee 10. Kevin Vleurinck
30. Gerrit Diependaele

Categorie B (12 dln):

1. Andy Van Loon 2. Philip Lampaert 3. Pedro Michels 4. Rudi Rabout 5. Marnic De Waele 6. Franky De Tremerie 7. Carlo Schollaert 8. Fabien Hanssens 9. Geert Van Speybroeck 10. Mario Geirnaert

[begin]

Geef een reactie