Simon Rogge

Simon Rogge2

PROFIEL

Naam: Simon Rogge
Geboortedatum: 18/02/1989
Leeftijd: 28 jaar
Lengte: 1m76
Gewicht: 70kg
Geboorteplaats: Gent
Woonplaats: Gent
Beroep: Project Engineer
Hobby’s buiten het wielrennen: Volksdans
Burgerlijke staat: Samenwonend
Koerst sinds: 2010
Categorie: A

Verwachtingen seizoen 2017: Mijn hoop voor 2017: een blessurevrij seizoen. Mijn doel voor 2017: een koers winnen en vaak aanwezig zijn in de kopgroep, liefst samen met ploegmaats.

Wat zijn je sterke en zwakke punten? Sterk: Korte stukjes explosief bergop, vastberadenheid en de mogelijkheid om een uur lang ontzettend diep te gaan. Zwak: Impulsief zijn en te veel energie verbruiken, duurvermogen

Wat sprak je aan om voor het NGMT Cycling Team te rijden? Met Wim De Wit en Jan Trenson vormde ik al een mini-team, maar om een wedstrijd te kunnen controleren moet je met meer zijn. De vriendengroep van NGMT was de motivatie die ik nodig had om alles op het wielrennen te zetten (in plaats van eeuwig te twijfelen tussen lopen en fietsen).

Hoe kijk je naar de toekomst van het amateur wielrennen? Als de gemeentes de wedstrijden blijven (onder)steunen, denk ik dat we nog lang van deze mooie sport zullen kunnen genieten. Ik merk veel goede bedoelingen bij jonge mensen om wedstrijden te organiseren dus ik zie de toekomst zeer positief in!

Naar wie kijk je op als sportmens of wielrenner? Sven Nys zou eeuwig moeten doorgaan, Zdenek Stybar en Nki Terpstra zijn culthelden. Ik probeer ook het vrouwenwielrennen wat te volgen, en daarin is Jolien D’Hoore mijn absolute nummer 1.

Hoe lukt de combinatie trainen en werken? De ene week gaat dat al beter dan de andere. Ik heb een voltijdse baan, dus ik vertrek vroeg ’s ochtends en ben vaak pas redelijk laat terug thuis. In de winter ga ik ’s avonds vaak naar de piste, in de zomer probeer ik op mooie avonden nog een stevige training in te lassen. Soms ga ik met de fiets naar het werk, maar dit is mentaal heel lastig.

Palmares:

  • 2012: winnaar tijdrit Volkskoers groot Sint-Laureins
  • 06/03/2016: derde plaats Gavere (WAOD cat. A)