Jan Trenson

Jan Trenson2

PROFIEL

Naam: Jan Trenson
Geboortedatum: 13/06/1988
Leeftijd: 29 jaar
Lengte: 1m86
Gewicht: 73kg
Geboorteplaats: Gent
Woonplaats: Evergem
Beroep: Leerkracht Engels-Nederlands
Hobby’s buiten het wielrennen: kwissen
Burgerlijke staat: Wettelijk samenwonend
Koerst sinds: 2009
Categorie: A

Verwachtingen seizoen 2017: Mijn EK-trui waardig dragen. Meehelpen aan teamoverwinningen en zelf ook minstens een wedstrijd winnen. Een gooi doen naar het Belgisch Kampioenschap.

Wat zijn je sterke en zwakke punten? Sterke punten: hardrijden en  lang klimmen. Zwakke punten: sprinten en techniek

Wat sprak je aan om voor het NGMT Cycling Team te rijden? Het is binnen de WAOD de ploeg waar ik me het meeste thuis voel. Hier vind ik een hecht team en mensen van dezelfde leeftijd en niveau.

Hoe kijk je naar de toekomst van het amateur wielrennen? Graag had ik minder kampioenschappen gezien, zodat we niet enkele bussen kunnen vullen met Belgisch Kampioenen. De N-categorie zou opnieuw voor toeristen moeten worden, een instapcategorie voorbehouden voor beginners die eens willen proeven van het wielrennen, zonder prijzen, laat staan truien.

 Naar wie kijk je op als sportmens of wielrenner? Fabian Cancellara, spartacus.

Hoe lukt de combinatie trainen en werken? Dat lukt aardig. Als leerkracht ben ik deels flexibel in mijn werkuren, want voorbereidings-  en verbeterwerk doe je wanneer je daar tijd voor maakt. Dus kan ik voldoende trainen. In de winter biedt de piste ’s avonds mogelijkheden.

Palmares:

  • 17/09/2011: Bronzen medaille Belgisch Kampioenschap (WAOD cat. A)
  • 13/05/2012: Overwinning Recreantenkoers Waterland-Oudeman (Volkskoers, Reeks 1)
  • 11/08/2013: Overwinning Gavere (WAOD cat. A)
  • 17/11/2013: Eerste plaats eindklassement regelmatigheidscriterium seizoen 2013 (WAOD cat. A)
  • 17/06/2014: Overwinning Zuiddorpe (TMZ cat. A)
  • 06/03/2016: Overwinning Gavere (WAOD cat. A)
  • 27/03/2016: Overwinning Kallo (WAOD cat. A)
  • 01/05/2016: Overwinning Europees Kampioenschap Desteldonk (WAOD cat. A)
  • 29/07/2016: Overwinning Beveren (WAOD cat. A)