Historiek

In het begin van de zomer in 2009 speelde bij Marc Cossyns het idee om een eigen wielerteam op te richten. Steeds alleen in koers rijden, niemand in steun en niemand die kon helpen in koers. Na overleg met zijn zoon Nico Cossyns ging hij op zoek naar enkele vrienden die dezelfde mening deelden. Tom Rouan en Gino Van Broeck zagen ook wel iets in dit project. Samen sloegen ze de handen in elkaar en alles werd op een rijtje gezet. Het moeilijkste in deze oprichting was natuurlijk het budget in orde krijgen, of met andere woorden de nodige sponsorgelden bijeen zien te vinden. Enkele kennissen en vrienden werden aangesproken en na enkele maanden was de sponsoring rond. Het ontwerp van de truitjes kon beginnen en de nodige kledij werd eind november besteld. NGMT Cycling Team kon starten en half december werd ons team openbaar bekend gemaakt. Op 1 januari 2010 zijn wij officieel van start gegaan.

Via de nieuwe blog en de media werd direct interesse getoond door enkele renners met de vraag om deel uit te maken van ons team. Een blijk van waardering want hiermee was een eerste doel bereikt. Olivier Vaerewyck was de eerste renner die zich bij NGMT Cycling Team aansloot. Guillaume De Coninck vervolledigde het aantal naar 6 renners in 2010. Een eerste stage in februari werd een succes voor ons beginnend team. De eerste wedstrijden in onze splinternieuwe tenue brachten heel wat positieve reacties teweeg en onze renners werden goed opgenomen in het wielerpeloton. Vooraf zou het eerste jaar een leerjaar worden daar de oprichting heel wat met zich meebracht. De resultaten vielen al bij al mee. Mede door blessure, ziekte of pech viel er in 2010 geen overwinning te vieren. Maar de complimenten en belangstelling naar ons team toe zorgden ervoor dat NGMT Cycling Team haar start niet had gemist. In 2011 zouden we hiervan de vruchten plukken.

In de winter werd ons team uitgebreid naar 11 renners. De groepstrainingen lieten de renners kennismaken met elkaar en de organisatie van onze eerste kaas- en wijnavond werd een groot succes. De resultaten in 2011 gingen erop vooruit en we speelden mee voor de overwinning. Die langverwachte overwinning kwam er op 11 juni 2011. Franky De Tremerie zou later op het wielerjaar nog een tweede overwinning boeken. NGMT Cycling Team was in 2011 goed voor 3 overwinningen en tal van ereplaatsen. Onze inspanningen waren niet voor niets geweest en dat bleek uit de appreciatie van onze renners naar de oprichters toe voor de kans die ze bij ons kregen.

Op 2 december 2011 organiseerden we het eerste “Open Belgisch Kampioenschap Koers op Rollen” onder het vaandel van nevenbond WAOD. Deze avond werd een onverhoopt sportief succes. Hierbij slaagden we erin onze twee kenmerken “teamgeest” en “vriendschap” over te brengen naar de deelnemers. Met het oog op 2014 werd onze rennerskern grondig gewijzigd. Enkele renners verlieten het team of stopten met koersen. 6 nieuwe gezichten vervoegden het team tot 16 renners. We kijken uit naar het nieuwe wielerseizoen. Elk jaar willen we als team een stapje vooruit zetten en doorgroeien naar een vaste waarde binnen het wielerpeloton. We willen onze rennerskern echter beperken tot maximaal 16 renners. Dit om ons motto “Waar teamgeest en vriendschap belangrijk zijn!” niet uit het oog te verliezen. Kortom een team waar iedereen elkaar kent en zich goed voelt. Dit alles ligt aan de basis van sportieve prestaties tijdens de wedstrijden.

ploegfoto-1

Team 2014:

A-Kern: Karel Baert, Nico Cossyns, Jens Daems, Gerrit Diependaele, Kevin De Smet, Wim De Wit, Simon Rogge, Jan Trenson en Christophe Van Overloop
B-Kern: Marc Cossyns, Gino De Weirdt, Willy Den Haese, Kurt Pauwels, Olivier Vaerewyck en Pascal Verlez